שמעון זילבר גדל באחוזה כפרית בפולין, לפני פרוץ מלחמת העולם השנייה עזב את אירופה ועלה לארץ ישראל. בישראל, פגש את שושנה, לימים אשתו. הם היו זיווג מושלם בין איש עסקים מוכשר וכריזמטי, בשלן מלידה. לבין בחורה יפה, פיקחית וחרוצה. האהבה פרחה ממבט ראשון. הם לא בזבזו זמן והתחתנו לאחר שישה שבועות.

בשנת 1938 הקימו שמעון ושושנה זילבר אטליז בחיפה, ברחוב יפו המיתולוגי. בחלוף מספר שנים, כשהביקוש למוצרי בשר איכותי גדל, הקימו יחד את מפעל “זילבר” בחוף שמן בחיפה. בתחילה הקימו דירי חזירים בסמוך למפעל וכן את בית המטבחיים היחיד בחיפה. 

מפעל זילבר היה אחד מהמפעלים הראשונים בארץ שייצרו נקניקים ופסטרמות ממין לא כשר. מוצריהם האיכותיים הפכו לשם דבר ועד מהרה נהרו מכל קצוות הארץ בכדי לטעום את מוצרי החברה.

המוצרים האיכותיים של זילבר נמכרים כבר למעלה מ- 70 שנה ברחבי הארץ למעדניות ולמסעדות מהשורה הראשונה.

שושנה ושמעון האמינו בייצור מוצרים איכותיים מנתחי בשר שלמים, מתבלינים טריים ובמינימום עיבוד ותוספים. המפעל כיום שם כנר לרגליו את האני מאמין של שושנה ושמעון וממשיך לייצר באותם אמות מידה ללא התפשרות, תוך שימוש בחומרי הגלם האיכותיים בשוק.

בשנים האחרונות ניהול המפעל עבר לדור שלישי, שהכניס תנופה טכנולוגית משמעותית וממשיך לנהל ברוח המייסדים, ובמחויבות לשירות ברמה הגבוהה שיש.

במהלך השנים, בזילבר דאגנו ליחס אישי ללקוחותינו. פיתחנו מוצרים רבים שזכו בפרסים והצבנו סטנדרטים גבוהים בשוק. החברה בעלת תו תקן איכות HACCP, המחייב פיקוח ותיעוד של כל תהליכי הייצור, החל מרכישת חומרי הגלם ועד האספקה לבית הלקוח.

 כיום זילבר נמנה על אחד המפעלים המתקדמים בענף עם למעלה מ – 300 סוגי מוצרים שונים.

צור קשר